Pagina's

22.7.07

Samen verder



Het weerzien met Anneke is geweldig. Ruim twee maanden hadden wij alleen contact via telefoon en de e-mail, maar nu is ze weer aan boord. Ook Jouke en Christa zijn blij elkaar weer te zien. Wij vieren het met een etentje op het terras van het jachthavenrestaurant met uitzicht op een strandje en een kalme zee. De avondzon beschijnt onze bruinverbrande hoofden als wij verhalen van de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken.

Vanochtend eerst het weerbericht luisteren van Radio Stockholm. Even horen of de stormwaarschuwing voor dit gebied nog steeds van kracht is. Ja, in de namiddag wordt voor Southern Baltic NO wind 8 Bft voorspeld. Gelukkig geen wind van zee die een hoge deining zou veroorzaken, maar wind van land. Wij liggen met de kop op de wind maar een paar extra lijnen is niet overbodig. Maar voorlopig is er nog niets aan de hand behalve dat de barometer per uur terugloopt.
Wij nemen afscheid van Jouke en Christa die nog twee dagen in Kopenhagen gaan doorbrengen. Het is bijzonder rustig in de stad. Wij slenteren wat door de pittoreske straatjes. Jammer dat de sober ingerichte Franciscaner kerk van het oudste klooster van Zweden dicht is, want vooral de lichtinval in het voorste deel van de kerk maakt het tot een prachtige ruimte. De hele middag regent het maar veel wind komt er nog niet uit.